Het leven in het damhertenpark


Elk jaar breidt het park uit en komen er nieuwe jongen bij die alle bezoekers vertederen. Deze kalfjes groeien op in het park en krijgen na verloop van tijd een speciale band met hun eigenaars.

Elk seizoen een andere ontdekking

In de maand oktober begint de paartijd. De mannetjes maken ruzie om de vrouwtjes door te burlen en met elkaar te vechten. Weet dat in een kudde slechts één mannetje het privilege geniet om te paren. In de maand juni krijgen de hindes hun jongen. Stel u voor, 30 kalfjes per seizoen van dezelfde afstamming, wat een moedig mannetje! Kom naar ons vakantiehuis voor een uniek verblijf, u kunt er het leven van onze damherten doorheen de seizoenen volgen. Beleef in de herfst het burlen van de mannetjes, in juni de geboorte van de jongen of kom het hele jaar door het leven van deze wilde dieren bewonderen.

De damhertenfluisteraar !

Ze hebben geleerd om elkaar te observeren, te ontdekken en te leren kennen. Met veel tijd en geduld is er een milde verstandhouding ontstaan tussen mens en dier. De minst schuwe damherten komen zelfs wortels ‘jatten’ uit de zakken van Marc. Door zijn welwillendheid en wederzijds respect hebben ze een echte relatie opgebouwd. Wanneer we respect hebben voor de natuur, kan ze erg dicht bij ons komen. Laten we haar temmen!

Om te ontdekken

  • Het burlen in de maand oktober
  • De jonge kalfjes in juni en juli
  • Het damhertenpark, het hele jaar door